FAQ

Exclusive Bamboo logo

Waarom kiezen voor bamboe?

Bamboe is stevig, duurzaam en 100% biologisch afbreekbaar. Bamboe groeit al binnen 4 jaar terug naar de volwassen lengte. Daarmee is bamboe een van de snelst groeiende planten ter wereld!

Is bamboe goed voor de wereld?

Jazeker! In tegenstelling tot plastic is bamboe biologisch afbreekbaar, herbruikbaar en gemaakt van niets minder dan een natuurlijke plant. Hierdoor blijven de oceanen schoon én kun je zorgeloos blijven genieten van jouw favoriete drankje.

Kunnen bamboe rietjes in de vaatwasser?

Klopt, bamboe rietjes kunnen zo de vaatwasser in. Handig hè! Je kunt er ook voor kiezen om het rietje eerst onder de kraan te houden of even te laten dompelen in warm water.

Hoe worden bamboe rietjes gemaakt?

Onze rietjes worden zorgvuldig met de hand gemaakt door onze partners in Vietnam. Op de bamboe boerderij groeien de bamboe planten, worden ze handmatig geoogst én zorgvuldig met de hand bewerkt tot een rietje. Bamboe rietjes hebben geen zwaar machinewerk nodig om gemaakt te worden. Daarbij worden er geen chemicaliën, kleurstoffen of andere bewerkingsmiddelen gebruikt. Dit maakt niet alleen het de rietjes, maar ook het productieproces goed voor de wereld en voor de mens.

Rietjes van bamboe productie

In welke afvalbak mogen rietjes van bamboe weggegooid worden?

Omdat de rietjes van niets anders gemaakt zijn dan bamboe kunnen ze gewoon bij het groente-, fruit- en tuinafval (gft).

exclusive bamboo bamboe rietjes met logo 2

Wat is het doel van Exclusive Bamboo?

Met duurzame producten wil Exclusive Bamboo mensen helpen met kleine aanpassingen maken in hun dagelijkse leven. Waardoor we samen een groot verschil kunnen maken voor een duurzame wereld.

Exclusive bamboo rietjes in zakje

Zijn bamboe rietjes herbruikbaar?

Wanneer het rietje zorgvuldig gebruikt en schoongemaakt wordt, kan het meerdere maanden meegaan. Dit is niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor je portemonnee😉.

Zijn rietjes van bamboe goedkoper dan plastic rietjes?

Doordat de rietjes herbruikbaar zijn, bespaar je op de lange termijn flink aan kosten! In tegenstelling tot wegwerprietjes van bijvoorbeeld plastic of papier, is bamboe gemakkelijk schoon te maken en stevig genoeg om meerdere maanden gebruikt te worden.

Zijn rietjes van bamboe organisch?

De rietjes worden gemaakt van 100% bamboe. Verder wordt er geen gebruik gemaakt van chemicaliën of andere stoffen. Het enige wat bamboe nodig heeft is de Aziatische zon en wat water. Hierdoor zijn de rietjes biologisch afbreekbaar én milieuvriendelijk.

Waarom verschillen bamboe rietjes in diameter?

Doordat bamboe een natuurlijke plant is, wijkt de diameter van elk rietje een klein beetje af. Alsnog kunnen we garanderen dat het niets wegneemt van de drinkervaring. Zo heb je altijd een rietje dat meer geschikt is voor in je cocktail én een voor in je smoothie😊.

Hoelang gaat een bamboe rietje mee als je het dagelijks gebruikt?

Bamboe is erg stevig waardoor een rietje meerdere maanden gebruikt kan worden voor dagelijks gebruik. Wel is het essentieel om het rietje regelmatig te reinigen.